Locale Altele
Joi, 2 Mai 2024
Joi, 2 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tabără de recreere „Raza Speranţei” la Ocna Şugatag
Cristina Tulba  - Sambata, 1 August 2009

Jocuri, excursii în natură, aventură, voie bună, recreere, prietenie, sunt doar câteva din trăirile de care au avut parte copiii din programul Raza Speranţei în tabăra organizată în acest an la Ocna Şugatag, în perioada 24-30 iulie.

 

Timp de şase zile, 13 copii, împreună cu mamele lor, au vizitat principalele atracţii din împrejurimile staţiunii Ocna Şugatag.

 

La faimosul Cimitir Vesel din Săpânţa a fost prima oprire, unde copiii au admirat crucile viu colorate, picturile şi scenele haioase din viaţa celor înhumaţi acolo, apoi popasul în Muzeul Satului Maramureşean din Sighetu Marmaţiei, unde copiii au vazut pentru prima oară monumentele de arhitectură ţărănească.

 

Biserica de lemn din Ocna Şugatag, lacurile sărate, ştrandurile balneare din localitate au fost principalele atracţii ale copiilor pe durata taberei.

 

Şi pentru ca tabăra să aibă un final şi mai dulce, în drum spre casă le-am oferit posibilitatea copiilor de a dezlega misterele fabricării ciocolatei, vizitând şi degustând în acelaşi timp sortimente variate de ciocolată de la fabrica din Baia Sprie.

 

Vizita la Planetariul din Baia Mare a fost ultima surpriză a acestei tabere, copiilor prezentându-li-se acolo evoluţia întregului sistem solar.

 

Ne bucurăm că am avut ocazia să le oferim copiilor această bucurie, dorind în viitor să repetăm această experienţă, la care să participe şi mai multe familii beneficiare ale programului Raza Speranţei.

Cistina Tulba - Fundaţia "Hans Lindner"

Tags: tabara  raza sperantei  ocna sugatag  
2663 vizite
Distribuie pe